Prostreno.cz

Plněný pstruh

Pstruh plněný bylinkami a citronem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 787 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky17g

Ingredience na

  • 3 ks pstruhů
  • 3 stonky citronové trávy
  • 9 snítek čerstvého tymiánu
  • 3 snítky čerstvého libečku - malé snítky
  • 12 ks tenkých plátků citronu
  • 6 plátků másla
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek mletého bílého pepře - podle chuti

Postup přípravy

  1. Omyté pstruhy osolte.
  2. Do každého pstruha vložte bylinky, kousek citronové trávy (před použitím je dobré trávu „naklepat“) a plátky citrónu.
  3. Pstruhy uložte do pekáčku, nebo zapékací misky, na ryby položte plátky másla, pokud chcete, můžete pstruhy okořenit pepřem.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 30-40 minut, podle velikosti ryb.

TIP:

Cena pstruha je hodně ovlivněná tím, zda koupíte čerstvou, chlazenou, nebo mraženou rybu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,30g
  • Sacharidy:

    156,90g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    95,40g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 188 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Losos s pastou tamarind

(5 hlasů)
35min
621 kJ

Chilli treska

(11 hlasů)
1h a 10min
504 kJ

Rybí filé se zázvorem

(21 hlasů)
30min
502 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Plněný pstruh

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat