Prostreno.cz

Rizoto se sušenými rajčaty

Jeden z mnoha receptů na italské rizoto.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 753 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy18g
tuky10g

Ingredience na

  • 200 g žampionů
  • 1 ks malé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek rýže - nejlépe Carnaroli
  • 600 ml domácího zeleninového vývaru
  • 3 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 hrst rukoly
  • 100 g strouhaného sýra - nejlépe parmezán

Postup přípravy

  1. Na másle s olejem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte oloupaný, nasekaný česnek a nakrájené houby, duste 10 minut, pak k houbám vmíchejte nasekaná rajčata a promíchejte. Už nevařte.
  3. Rýži uvařte podle návodu na obalu, místo vody použijte vývar.
  4. Do uvařené rýže vmíchejte připravené houby a rukolu.
  5. Podávejte posypané sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,89g
  • Sacharidy:

    152,78g
    • Cukry:

      22,80g
  • Tuky:

    237,20g
  • Vláknina:

    7,72g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Těstovinová rýže s kuřetem

(17 hlasů)
45min
920 kJ

Rýže s kuřecím masem a olivami

(18 hlasů)
1h a 5min
716 kJ

Rýže s kuřecím masem

(15 hlasů)
1h a 5min
629 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto se sušenými rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat