Prostreno.cz

Kuřecí maso plněné žampiony

Kuřecí maso se žampiony, dušené v portském víně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 764 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 plátky kuřecích prsou
  • 4 plátky prosciutta - nebo šunky
  • 250 g hnědých žampionů
  • 100 g másla
  • 1 ks šalotka
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 120 ml kuřecího vývaru
  • 120 ml Portského vína
  • 5 špetek soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na 50 g rozehřátého másla poduste jemně nakrájenou šalotku a nakrájené houby. Dochuťte solí ,pepřem a oreganem. Duste, až se odpaří voda z hub.
  2. Podušené houby jemně nasekejte.
  3. Plátky masa lehce naklepejte.
  4. Na každý plátek masa položte plátek prosciutta, nebo šunky a podušené houby.
  5. Maso zarolujte a jemně osolte.
  6. Na zbytku másla maso ze všech stran opečte.
  7. Maso podlijte vínem, vývarem a duste doměkka.
  8. Před podáváním maso nakrájejte na silnější plátky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,39g
  • Sacharidy:

    161,38g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    114,77g
  • Vláknina:

    71,72g

Aktivita pro spálení: 182 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Krůtí kostky s cibulí

(8 hlasů)
1h a 5min
679 kJ

Kuře plněné nivou

(7 hlasů)
1h a 20min
676 kJ

Kuřecí paličky na pivu

(3 hlasů)
1h a 20min
542 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso plněné žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat