Prostreno.cz

Treska pečená v anglické slanině

Treska pečená ve slanině s pečenými bramborami a fazolkami.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 711 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 8 ks stejně velkých brambor
  • 4 porce tresky - á 180 g
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 120 ml oleje
  • 8 ks cherry rajčat
  • 400 g fazolových lusků
  • 2 stroužky česneku
  • 6 špetek soli
  • 4 snítky bazalky

Postup přípravy

  1. Dobře omyté brambory uvařte ve slupce, brambory nesmí být rozvařené.
  2. 70 ml oleje promíchejte s prolisovaným česnekem a 2 špetkami soli.
  3. Předehřejte troubu na 190 °C.
  4. Porce tresky jemně osolte a každý kousek zabalte do tří plátků slaniny.
  5. Brambory překrojte na poloviny, uložte je na plech a potřete připraveným olejem.
  6. Ryby uložte do zapékací misky a pokapejte je zbývajícím olejem.
  7. Brambory a ryby pečte spolu v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut.
  8. Pět minut před dopečením přidejte k rybě rajčata.
  9. Fazolky blanšírujte 5 minut v osolené vodě, pak fazolky sceďte.
  10. Rybu podávejte s pečenými bramborami, fazolkami, ozdobené bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,00g
  • Sacharidy:

    63,20g
    • Cukry:

      9,71g
  • Tuky:

    137,82g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 169 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí filé s cherry rajčaty

(8 hlasů)
50min
403 kJ

Ryba zapečená s cuketou

(5 hlasů)
55min
281 kJ

Ryba s jogurtem

(7 hlasů)
40min
300 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska pečená v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat