Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

K velikonocům patří jehněčí, vyzkoušejte jehněčí kýtu s mandlemi.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 1041 kJ / 248 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy4g
tuky18g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Sádlo nechte rozehřát v pekáči.
  3. Jehněčí kýtu osolte, opepřete, položte do pekáče a ze všech stran opečte.
  4. K masu přidejte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. V misce důkladně promíchejte vývar, jablečný ocet, dijonskou hořčici, šalvěj,tymián, koření garam masala a maso přelijte, maso přikryjte a pečte v troubě přibližně 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne a snadno se odděluje od kosti.
  5. Když je maso skoro měkké, posypte ho nasekanými mandlemi.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,40g
  • Sacharidy:

    226,10g
    • Cukry:

      18,20g
  • Tuky:

    192,43g
  • Vláknina:

    73,80g

Aktivita pro spálení: 248 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotletky s rozmarýnem a medem

(19 hlasů)
1h a 30min
1287 kJ

Jehněčí kotlety na bylinkách

(11 hlasů)
40min
1499 kJ

Kuličky z jehněčího masa

(5 hlasů)
1h a 5min
1112 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat