Prostreno.cz

Vepřová panenka s jablky

Nevýraznému masu dodá skvělou chuť jablečná šťáva a jablka.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 488 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 350 ml 100% jablečné šťávy
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky práškové hořčice
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 2 špetky mleté skořice
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 3 ks jablek - nakrájená na klínky

Postup přípravy

  1. Panenku nakrájejte na medailonky.
  2. Ve velké misce rozšlehejte jablečnou šťávu s kukuřičným škrobem. Přidejte javorový sirup, ocet, hořčici, pepř, skořici, nové koření a šlehejte metličkou, až se vše spojí.
  3. Ve velké pánvi zahřejte olej.
  4. Na oleji opečte z obou stran dozlatova a doměkka vepřové medailonky.
  5. Hotové medailonky dejte na talíř a přikryjte je alobalem.
  6. Na stejnou pánev nalijte připravenou jablečnou šťávu a přiveďte ji k varu. Míchejte přibližně 2 minuty.
  7. Stáhněte přívod tepla na minimum, do šťávy vložte jablka nakrájená na klínky a za stálého míchání duste 4-5 minut. Jablka se nesmí rozvařit.
  8. K jablkům vložte medailonky, lehce promíchejte a můžete podávat.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,70g
  • Sacharidy:

    325,50g
    • Cukry:

      91,20g
  • Tuky:

    115,20g
  • Vláknina:

    83,00g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Dušené vepřové nudličky

(12 hlasů)
1h a 15min
752 kJ

Vepřové kotlety s mangem

(12 hlasů)
50min
758 kJ

Kotlety se švestkami

(12 hlasů)
55min
933 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat