Prostreno.cz

Jehněčí maso s červenou kari pastou

Pikantní jehněčí maso s žampiony a kari pastou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 712 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 650 g jehněčího masa - plec nebo kýta
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 250 ml vody
  • 250 g rajčat
  • 250 g žampiónů
  • 60 ml oleje
  • 3 špetky soli
  • 50 g opražených plátků mandlí

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky.
  2. V kastrolu rozehřejte olej a jehněčí maso orestujte, orestované maso dejte na talíř.
  3. Na stejném oleji orestujte na tenké plátky nakrájenou cibuli, přidejte kari pastu a míchejte 1 až 2 minuty.
  4. Vložte zpět jehněčí maso, přidejte 1 hrnek vody, snižte teplotu a duste přikryté 40 minut.
  5. K masu přidejte nakrájená rajčata, žampiony nakrájené na plátky, podle chuti osolte a duste dalších 15 minut, nebo dokud jehněčí maso nezměkne.
  6. Podávejte s rýží, posypané praženými mandlemi.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,22g
  • Sacharidy:

    41,69g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    216,15g
  • Vláknina:

    16,62g

Aktivita pro spálení: 170 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotletky s rozmarýnem

(14 hlasů)
2h a 10min
1688 kJ

Jehněčí kotletky s rozmarýnem a medem

(19 hlasů)
1h a 30min
1287 kJ

Jehněčí kotlety na bylinkách

(11 hlasů)
40min
1499 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso s červenou kari pastou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat