Prostreno.cz

Telecí maso na paprice

Dušené telecí maso s červenou mletou i čerstvou paprikou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 332 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 600 g telecí plece
  • 3 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 ks červená paprika
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 400 ml vody
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso a orestujte ho, posypte mletou paprikou a promíchejte.
  3. Maso zalijte vodou, přidejte rajský protlak, podle chuti osolte, opepřete, přidejte kostku vývaru a duste doměkka.
  4. V polovině dušení přidejte k masu na kostky nakrájenou papriku.
  5. Zahustěte instantní jíškou, podle potřeby dochuťte a podávejte, nejlépe s rýží a zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,20g
  • Sacharidy:

    204,70g
    • Cukry:

      22,20g
  • Tuky:

    160,25g
  • Vláknina:

    61,00g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí líčka na červeném víně

(12 hlasů)
2h a 50min
469 kJ

Telecí plátky v anglické slanině

(21 hlasů)
1h a 20min
885 kJ

Telecí maso jako minutka

(18 hlasů)
40min
1035 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí maso na paprice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat