Prostreno.cz

Jarní tuňák

Netradiční spojení ryby a rebarbory, vyzkoušejte lahodnou chuť.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 569 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na pánev se 3 lžícemi oleje vložte překrojené šalotky, přidejte cukr a orestujte, přidejte oloupanou a nakrájenou rebarboru, petrželku, můžete přidat pár lžiček vody.
  2. Restujte, až je rebarbora napůl měkká. Sundejte z ohně. Pokud máte pánev, kterou lze vložit do trouby, nechte rebarboru na pánvi, pokud ne, přeložte do zapékací mísy.
  3. Na rebarboru položte osolené a opepřené filety. Pokapejte olejem a vložte do trouby pod rozehřátý gril na 15 minut. Podávejte s rýží.

TIP:

Jde vskutku o rybu lahůdkovou, jejímž velkým plus je mimo jiné i nízký počet kostí, které u dalších druhů od konzumace lidi často odrazují. V tomto případě jsou navíc velké a snadno odstranitelné.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,08g
  • Sacharidy:

    189,10g
    • Cukry:

      112,20g
  • Tuky:

    109,93g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Tuňák s rajčaty a kapary

(13 hlasů)
25min
397 kJ

Tuňákové koule

(14 hlasů)
25min
712 kJ

Rychlý tuňákový salát

(36 hlasů)
10min
728 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní tuňák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat