Prostreno.cz

Treska s bylinkovou krustou

Jemné rybí maso získá díky krustě skvělou chuť.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 porce filety tresky á 180-200 g
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 ks bílé cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks bílé papriky
  • 1 ks limetky
  • 1 svazek čerstvých bylinek - směs dle vlastního výběru
  • 2 plátky suššího toastového chleba
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky hrubě drceného pepře

Postup přípravy

  1. V pánvi na 2 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na plátky nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou papriku, nastrouhanou kůru z půlky omyté limetky a duste 10 minut.
  3. Vmíchejte nasekané bylinky, rozdrobenou střídku chleba, osolte a dochuťte limetkovou šťávou.
  4. Rybí filety osolte, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokryjte je připravenou směsí a posypte hrubě drceným pepřem.
  5. Takto připravené ryby zakápněte zbylým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20-25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,60g
  • Sacharidy:

    171,10g
    • Cukry:

      17,20g
  • Tuky:

    105,33g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 145 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba zapečená s paprikou

(3 hlasů)
55min
547 kJ

Candát na másle

(4 hlasů)
55min
956 kJ

Grilovaná ryba s dušenou cibulí

(4 hlasů)
50min
454 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s bylinkovou krustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat