Prostreno.cz

Kynuté lívance s malinami

Jsou jednoduché a moc dobré.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 60min

    35min příprava

    25min vaření

  • 758 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy18g
tuky10g

Ingredience na

  • 350 ml mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 ks vejce
  • 10 g droždí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • K podávání
  • 300 g malin - čerstvé nebo mražené
  • 200 ml zakysané smetany
  • Na smažení
  • 4 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem, jakmile droždí zřídne, přidejte trochu vlažného mléka, lžíci mouky a nechte asi 10 minut vykynout.
  2. Do velké mísy prosejte mouku, přilijte vykynutý kvásek, přidejte vejce a zbylé vlažné mléko.
  3. Těsto promíchejte a jemně osolte.
  4. Takto vzniklé těsto nechte na teplém místě přikryté utěrkou vykynout (asi 25 minut).
  5. V lívanečníku, nebo rozehřáté pánvi vymazané tukem pečte lívance.
  6. Lívance podávejte prokládané zakysanou smetanou (můžete vynechat) posypané malinami.

TIP:

Maliny můžete rozvařit s cukrem a lívance přelít.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,61g
  • Sacharidy:

    209,46g
    • Cukry:

      109,68g
  • Tuky:

    133,91g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Meruňkové knedlíčky

(14 hlasů)
40min
785 kJ

Banánové lívance

(22 hlasů)
45min
688 kJ

Višňové knedlíky

(12 hlasů)
60min
806 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kynuté lívance s malinami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat