Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Brambory s parmezánem

sun
1hlas
Hodnotit

55min

20min příprava

35min vaření

485 kJ

energetická hodnota na 100g

60 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky17g sacharidy3g bílkoviny

Brambory s tymiánem a parmazánem můžete podávat samostatně, nebo jako přílohu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,2 kg malých brambor - stejně velkých
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  • Brambory důkladně umyjte a uvařte je v osolené vodě doměkka.
  • Brambory sceďte a nasypte je do pánve vhodné do trouby (nebo do pekáčku).
  • Brambory jen lehce rozmáčkněte vidličkou.
  • Brambory pokapejte máslem, posypte parmazánem, přidejte tymián a podle chuti opepřete.
  • Brambory dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
Polévka s polentou

Polévka s polentou

2 hlasy
35min 424kJ 99 Kč
Zeleninové placky

Zeleninové placky

2 hlasy
1h a 15min 475kJ 80 Kč

Podobné recepty

Bramborové pyré s kokosovým mlékem

Bramborové pyré s kokosovým mlékem

3 hlasy
45min 416 kJ 60 Kč
Grilovaná dýně

Grilovaná dýně

4 hlasy
40min 746 kJ 70 Kč
Pečená červená řepa

Pečená červená řepa

3 hlasy
1h a 20min 481 kJ 55 Kč
Bramborové noky

Bramborové noky

7 hlasů
40min 755 kJ 25 Kč
Pečený pastinák

Pečený pastinák

6 hlasů
60min 402 kJ 60 Kč
Dušený mangold

Dušený mangold

4 hlasy
25min 234 kJ 75 Kč

Články nejen o vaření