Prostreno.cz

Tažené kachní stehýnko a grilované prsíčko

Kachna trochu jinak, než jste zvyklí. Prsa vykostíte a grilujete na minutku. Kachní stehna táhněte v kachním sádle, díky tomu zůstanou krásně šťavnatá a měkká. Šťávu připravíte ze zbylého skeletu kachny, kořenové zeleniny a červeného vína. Vše redukujte do úplného zhoustnutí šťávy. Červené zelí zahustíte čerstvým jablkem a zavařeninou. Připravte si kachnu podle mistra kuchaře Milana Hrušky, šéfkuchaře hotelu U Prince na Staroměstském náměstí.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 3h a 40min

    40min příprava

    3h a 0min vaření

  • 1144 kJ / 273 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy5g
tuky21g

Ingredience na

  • 2,5-3 kg kachny
  • 1 lžička celého kmínu
  • špetka soli
  • 1 lžíce protlaku
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 2 dcl červeného vína
  • Na přílohu
  • 250 g zelí hlávkového červeného
  • 1 ks cibule
  • 0,01 l olivového oleje
  • 0,05 l oleje vinného červeného
  • špetka soli
  • 100 g jablek
  • 8 g cukru
  • 0,05 l červeného vína
  • 1 lžíce zavařeniny rybízové
  • 1 ks celé skořice
  • Na těsto
  • 150 g rohlíků - den starých
  • 120 g mléka
  • 2 ks vajec
  • špetka soli
  • svazek petrželové natě
  • 1 lžíce hrubé mouky

Postup přípravy

  1. Kachnu vykostěte, prsa zvlášť, kůži stáhněte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a nechte odpočinout. Kachní stehýnka nechte v celku s kůží, osolte a okmínujte. Zbylé sádlo a kůži vyškvařte. Do kachního sádla vložte stehna a nechte táhnout 2 až 3 hodiny. Zbytek kostí rozsekejte, orestujte s kořenovou zeleninou, přidejte lžíci protlaku, zalijte 2 dcl červeného vína a vodou. Nechte vařit. Po rozvaření zeleniny sceďte a šťávu zredukujte, až do mírného zhoustnutí.
  2. Rohlíky z minulého dne nakrájejte na kostky. Vejce pečlivě oddělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s trochou mléka, mírně osolte, přidejte mouku, nakrájenou žemli, petrželovou nať a sníh, vyšlehaný z bílků. Vše promíchejte. Z lehkého těsta tvarujte knedlíky, které zabalte do fresch fólie nebo utěrky. A vařte v páře 20 minut.
  3. Zelí očistěte, zbavte košťálu a nakrájejte na nudličky. Drobně nakrájenou cibuli zpěňte na olivovém oleji, přidejte zelí a duste na mírném ohni. Po chvilce přidejte vinný ocet, sůl, cukr, celou skořici a duste. Před dokončením přidáme nastrouhané jablko a rybízovou zavařeninu. Vařte do rozvaření jablka, které nám zelí spolu se zavařeninou zahustí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    103,06g
  • Sacharidy:

    504,35g
    • Cukry:

      195,20g
  • Tuky:

    269,00g
  • Vláknina:

    73,00g

Aktivita pro spálení: 273 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

81

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
1036 kJ

Kachna pečená 13 hodin

(41 hlasů)
13h a 15min
1390 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
1077 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

maxiking
05.05.2016
hedvika
27.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Tažené kachní stehýnko a grilované prsíčko

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat