Prostreno.cz

Jablka s mandlemi

Lahodný jablečný dezert s mandlemi a skořicí.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 717 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 ks velkých, nakrájený jablek
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce mletých mandlí
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 200 ml mandlového mléka
  • 2 lžíce rozinek

Postup přípravy

  1. Do rendlíku dejte nakrájená jablka, cukr, mandle, máslo, skořici, citronovou šťávu a sůl.
  2. Vařte na mírném ohni 8 až 10 minut, nebo dokud jablka nezměknou.
  3. Do dvou sklenic rozdělte ovesné vločky, které zalijte mlékem, míchat nemusíte.
  4. Na ovesné vločky rozdělte připravená jablka, rozinky a sklenice přikryjte, třeba potravinářskou folií.
  5. Nechte 6 hodin (nebo přes noc) v chladničce.
  6. Můžete podávat studené, nebo dezert ohřejte v mikrovlnné troubě.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,20g
  • Sacharidy:

    373,60g
    • Cukry:

      179,80g
  • Tuky:

    146,00g
  • Vláknina:

    70,80g

Aktivita pro spálení: 171 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Medový koláč s čokoládovou polevou

(12 hlasů)
1h a 30min
1253 kJ

Plněné tvarohové šátečky

(5 hlasů)
55min
1620 kJ

Broskve s malinami

(6 hlasů)
20min
374 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablka s mandlemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat