Prostreno.cz

Hermelín s rajčaty

Horký hermelín s rajčatovou směsí.

  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 621 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 2 ks sýra typu hermelín
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks středně velké cibule
  • 2 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 400 g krájených konzervovaných rajčat
  • 2 lžíce meruňkového džemu
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Každé kolečko sýra položte do misky vytvořené z alobalu, sýr položte na plech a dejte ho na přibližně 12 minut do předehřáté trouby. Dejte pozor, ať se cela neroztaví. Má jen změknout.
  3. Na oleji orestujte oloupanou nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Přidejte scezená rajčata, balsamico a dochuťte solí a pepřem. Duste 15 minut. Občas promíchejte.
  5. Nakonec k rajčatům vmíchejte džem.
  6. Směs rozdělte na sýr a hned podávejte.
  7. Podávejte s opečenými tousty, chlebem, nebo krekry.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hermelín s rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat