Prostreno.cz

Krevetová pomazánka s kaviárem

Pomazánka na kanapky, nebo chlebíčky.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 758 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy24g
tuky3g

Ingredience na

  • 350 g předvařených krevet
  • 70 g červeného kaviáru
  • 0,5 svazku čerstvého kopru
  • 4 lžíce čerstvé pažitky - jemně nakrájené
  • 4 lžičky majonézy
  • 6 plátků tmavého žitného chleba - nebo tmavý toustový

Postup přípravy

  1. Kaviár nechte okapat na jemném sítku.
  2. Předvařené krevety přelijte vařící vodou a nechte je okapat.
  3. Ve velké misce smíchejte krevety, kaviár, 2 lžíce jemně nakrájeného čerstvého kopru, pažitku a majonézu. Dejte na 30 minut do chladu.
  4. Na každý plátek chleba dejte „kopec" pomazánky. Ozdobte koprem a hned podávejte.

TIP:

Kaviár nemusí být pravý, existuje také takzvaný nepravý kaviár, ten se získává z jiker lososovitých ryb. Nepravý kaviár má světle oranžovou barvu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,00g
  • Sacharidy:

    57,00g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    93,80g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Sýrová pomazánka s bílou ředkví

(3 hlasů)
20min
865 kJ

Tofu pomazánka

(3 hlasů)
30min
982 kJ

Mrkvová pomazánka se sýrem

(3 hlasů)
35min
502 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krevetová pomazánka s kaviárem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat