Prostreno.cz

Květákový krém s parmezánem

Vychutnejte si chuť květáku a parmezánu v husté, krémové polévce.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 289 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 ks menšího květáku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 0,5 ks pórku - pouze bílá část
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 l domácího zeleninového vývaru, nebo vody
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • Na posypání
  • 100 g nahrubo nastrouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej a máslo, přidejte nakrájený pórek a minutu míchejte.
  2. Přidejte květák rozdělený na růžičky, vývar, nebo vodu a přikryté vařte, až je květák měkký.
  3. Polévku rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte česnekem a solí.
  4. Podávejte posypané parmazánem, ozdobené nasekaným koprem, nebo petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,30g
  • Sacharidy:

    66,30g
    • Cukry:

      6,44g
  • Tuky:

    210,58g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 69 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí polévka

(4 hlasů)
35min
369 kJ

Norská rybí polévka

(4 hlasů)
1h a 5min
416 kJ

Polévka z artyčoku

45min
308 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Květákový krém s parmezánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat