Prostreno.cz

Dušená vepřová játra

Dušená vepřová játra s cibulí.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 541 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na plátky.
  2. Na sádle nechte zesklovatět oloupanou, na plátky pokrájenou cibuli.
  3. Přidejte kmín, játra a restujte 5 minut.
  4. Játra opepřete, přidejte lístky tymiánu a přilijte koňak.
  5. Podlijte vývarem, zhruba do poloviny jater. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 10–15 minut, až budou játra měkká. Není třeba játra vařit déle, byla by pak tvrdší.
  6. Dochuťte podle potřeby solí, odstavte z ohně a v omáčce rozmíchejte máslo (máslo omáčku zjemní).
  7. Podávejte s bramborovou kaší.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,60g
  • Sacharidy:

    151,30g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    210,35g
  • Vláknina:

    50,00g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová játra se smaženou cibulí

(15 hlasů)
55min
524 kJ

Játra s jablky a cibulí

(15 hlasů)
45min
575 kJ

Kuřecí játra s bazalkou

(23 hlasů)
1h a 5min
514 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová játra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat