Prostreno.cz

Rizoto s vepřovým masem a žampiony

Krémové houbové rizoto s vepřovým masem jako rychlý oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 919 kJ / 219 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy22g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 250 g žampionů
  • 500 g vepřové panenky - nebo kýta,kotleta
  • 200 ml 33% smetany
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra - nejlépe parmazán
  • 400 g vařené rýže

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, žampiony na plátky.
  2. Na oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte na kostky nakrájené maso a na plátky nakrájené žampiony. Za občasného míchání duste, až je maso měkké.
  4. Smetanu smíchejte se sýrem a nalijte ji k masu.
  5. Nakonec přidejte předem uvařenou rýži s vše lehce promíchejte a prohřejte.
  6. Před podáváním můžete posypat nakrájenou natí jarní cibulky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,41g
  • Sacharidy:

    99,08g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    252,92g
  • Vláknina:

    2,72g

Aktivita pro spálení: 219 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Rizoto s houbami

(11 hlasů)
50min
479 kJ

Rizoto s chřestem

(9 hlasů)
55min
480 kJ

Rizoto s houbami

(18 hlasů)
40min
562 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s vepřovým masem a žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat