Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Podobné recepty: Losos s citrónem a koprem podle Zdeňka Pohlreicha

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

20 hlasů
1h a 50min 1359kJ 90 Kč

Protože vepřové maso je tučné a úprava nad ohněm mu svědčí. Žebírka lze péct samozřejmě také doma v troubě. Nejspolehlivější způsob, jak dosáhnout dobré a výrazné chuti, je naložit je na 24 hodin do marinády. To je osvědčený a nejčastější způsob. Když to nestihnete přes noc, stačí i několik hodin. Jednou z marinád je ta s medem a whisky.

Cibule ke grilovanému masu

14 hlasů
25min 491kJ 69 Kč

Červená cibule podušená na víně bude ozdobou vašeho letního grilování.

Grilovaná cuketa s tymiánem

15 hlasů
1h a 25min 837kJ 72 Kč

...... je výtečná jako předkrm, pikantní jednohubka s chlebem, příloha k masu.

Grilovaná zelenina

18 hlasů
50min 345kJ 96 Kč

Grilovat se dá nejen maso, a taky si pochutnáte. Pro ty, kteří se bez masa neobejdou, můžete grilovanou zeleninu servírovat jako přílohu.

Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem

12 hlasů
40min 558kJ 268 Kč

Letní grilování se bez pořádného steaku neobejde. Připravte si ho se skvělým ostrým dipem podle našeho receptu.

Rajčatová party salsa

15 hlasů
20min 438kJ 55 Kč

Recept na studenou omáčku z rajčat, která bude ozdobou vašich párty!

Grilovaná hlíva

14 hlasů
55min 1210kJ 140 Kč

Recept na grilování bez masa.

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 725kJ 170 Kč

Králík nemusí být pouze pečený a doplněný tučným bůčkem a kyselým zelím. Vhodný je i pro grilování. Zkuste recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha! Gastronomicky patří králík k drůbeži, proto si Šéf na grilu udělal také ušáka domácího.

Kuře na plechovce s pivem podle Zdeňka Pohlreicha

25 hlasů
3h a 50min 496kJ 130 Kč

Je léto - čas grilování. Tady je recept na výborné grilované kuře. Kuře na pivní plechovce hodně osolte a nechte několik hodin v chladu rozležet v marinádě z kmínu, koriandru, chilli a sladké papriky. Pivo otevřete a kuře narazte na plechovku. Asi hodinu a půl je tak uďte pod pokličkou na ovocné štěpce, pivo se mezitím úplně vypaří a zevnitř samo jakoby podlévá maso.

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

24 hlasů
50min 757kJ 250 Kč

Marinovaná telecí kotleta je další delikatesa ze šéfova grilu. Italská a rakouská kuchyně se bez telecího masa neobejde, u nás je spíš „popelkou“, což je chyba. Částečně vykostěné porce marinujte s olivovým olejem a tymiánem, citronovou kůrou a pár kapkami citronu. Když šéf ochutnává, konstatuje, „že na to, co umí, se má zatraceně dobře“. Šéf opět radí nespěchat a před konzumací nechat maso vždy minutku uležet.

Grilovaný ovocný dezert

21 hlasů
35min 413kJ 88 Kč

Recept na ovocný grilovaný dezert nejen pro děti.

Jehněčí kýta s kuskusem

Jehněčí kýta s kuskusem

1 hlas
1h a 45min 554kJ 280 Kč
Bílý "boršč"

Bílý "boršč"

1 hlas
1h a 5min 263kJ 99 Kč

Články nejen o vaření