Prostreno.cz

Sledě v křenové omáčce

Marinované pikantní ryby v křenové omáčce.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 642 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky12g

Ingredience na

  • 300 g sleďových filetů
  • 300 ml zakysané smetany
  • 1 lžička cukru
  • 0,5 lžičky soli - podle chuti méně
  • 1 lžička jablečného octa
  • 2 lžíce čerstvého křenu - strouhaného
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce hrubě mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 6 snítek kopru

Postup přípravy

  1. Smíchejte zakysanou smetanu, cukr, sůl, jablečný ocet a křen.
  2. Sleďové filety nakrájejte na menší kousky a naložte je do připravené smetany. Nechte v chladu marinovat minimálně přes noc.
  3. Sledě podávejte s plátky cibule, posypané pepřem, ozdobené koprem.

TIP:

Pro slavnostní příležitost můžete ozdobit kaviárem, nebo uzeným lososem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,60g
  • Sacharidy:

    189,60g
    • Cukry:

      118,20g
  • Tuky:

    37,65g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Treska v anglické slanině

(6 hlasů)
1h a 10min
1378 kJ

Halibut v koření pěti vůní

(4 hlasů)
1h a 5min
439 kJ

Krémové krevety

(1 hlasů)
40min
645 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Sledě v křenové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat