Prostreno.cz

Mořský vlk pečený s bylinkami

Ryba pečená s bylinkami a houbami.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 761 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky15g

Ingredience na

  • 4 porce filet mořského vlka - á 180 -200 g
  • 1 hrst směsi čerstvých bylinek - např.petržel, bazalka, tymián,
  • 1 kg malých, stejně velkých brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g žampionů - nebo směsi hub
  • 2 ks citronů
  • 5 špetek soli
  • 4 plátky másla
  • 3 lžíce řepkového oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Dno pekáče vyložte pečícím papírem a potřete lehce olejem.
  2. Brambory důkladně omyjte, nakrájejte je na silnější plátky a uložte na dno pekáčku.
  3. Brambory osolte, pokapejte olejem a dejte na 15 minut do trouby.
  4. Na brambory rozprostřete pokrájené houby, nasekané bylinky, posypte na plátky pokrájeným česnekem a nahoru položte osolené porce ryby. Na ryby položte plátky másla a dejte na 15-25 minut do trouby (podle druhu ryby).
  5. Hotové ryby vyndejte z trouby a na 5 minut je přikryjte. Každou porci podávejte s půlkou citrónu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,69g
  • Sacharidy:

    63,98g
    • Cukry:

      5,33g
  • Tuky:

    182,51g
  • Vláknina:

    7,72g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní rybí karbanátky

(2 hlasů)
60min
618 kJ

Ryba s fíky a zeleninou

(2 hlasů)
1h a 10min
277 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk pečený s bylinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat