Prostreno.cz

Vepřová pečeně s medovou glazurou

Šťavnatá vepřová pečeně.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 731 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 1.5 kg vepřové pečeně bez kosti v celku
  • 400 ml kvalitního, světlého piva
  • 2 lžíce medu
  • 200 ml masového vývaru - na podlití
  • 5 špetek mořské soli
  • 4 špetky drceného barevného pepře
  • 250 ml bílého vína - na podlití

Postup přípravy

  1. V rendlíku smíchejte pivo, med a vařte, až se objem zredukuje na polovinu.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C.
  3. Vepřovou pečeni na povrchu mělce na několika místech nařízněte nožem, osolte a opepřete, položte do pekáčku, zalijte vývarem, vínem a pečte 20 minut.
  4. Maso vyjměte z trouby a teplotu snižte na 150 °C.
  5. Maso potřete připravenou pivní směsi, maso dejte zpět do trouby a pečte dalších 40–50 minut, za občasného potírání vypečenou šťávou.
  6. Jako příloha se hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,10g
  • Sacharidy:

    157,50g
    • Cukry:

      88,20g
  • Tuky:

    24,90g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 174 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Dušená vepřová krkovice

(1 hlasů)
1h a 55min
594 kJ

Vepřové kostky se zelenými fazolkami

(2 hlasů)
1h a 40min
659 kJ

Vepřové kotlety s cherry rajčaty

(3 hlasů)
1h a 20min
650 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně s medovou glazurou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat