Prostreno.cz

Grilované jehněčí

Jehněčí maso dokonale ladí s rozmarýnem, nejen při pečení v celku, ale i na špízu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 831 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 700 g jehněčí kýty - nebo hřbetu
  • 2 ks žluté papriky
  • 2 ks červené cibule
  • 3 lžíce kvalitního rostlinného oleje
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu - lístky
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Olej smíchejte s lístky rozmarýnu.
  2. Jehněčí maso nakrájejte na kostky, papriku a oloupanou cibuli nakrájejte na stejně velké kousky.
  3. Maso a zeleninu střídavě napíchejte na dřevěný, nebo kovový špíz.
  4. Maso potřete připraveným olejem a grilujte 8-10 minut dohněda, maso během grilování obracejte.
  5. Hotové maso nechte 5 minut zakryté odpočívat.
  6. Maso osolte a dochuťte pepřem až opečené.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,20g
  • Sacharidy:

    77,10g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    134,55g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 198 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kari

(1 hlasů)
1h a 50min
738 kJ

Marocké jehněčí

(2 hlasů)
2h a 30min
880 kJ

Jehněčí kotletky se zeleninou

(1 hlasů)
1h a 25min
915 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat