Prostreno.cz

Ryba s citronovou omáčkou

Vyzkoušejte Italský recept na přípravu ryby s citronovo-máslovou omáčkou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 785 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • 4 porce rybího filé tresky - candát, platýz nebo jiná ryba
  • 5 špetek soli
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla na omáčku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 80 ml citronové šťávy
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hodně studeného másla
  • 0.5 hrnku čerstvého kopru - nasekaného

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte a opečte na 4 lžících másla a lžíci oleje.
  2. V rendlíku nechte rozehřát 4 lžíce másla, přidejte mouku a připravte světlou jíšku.
  3. Jíšku zalijte smetanou a vařte 10 minut. Pomalu za stálého míchání přidejte citronovou šťávu.
  4. Podle chuti osolte a vmíchejte kopr a studené máslo.
  5. Ryby podávejte přelité omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,90g
  • Sacharidy:

    93,50g
    • Cukry:

      7,40g
  • Tuky:

    357,70g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí ražniči

60min
425 kJ

Ryba s pomerančovou omáčkou

(2 hlasů)
60min
547 kJ

Domácí rybí karbanátky

(3 hlasů)
1h a 15min
712 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ryba s citronovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat