Prostreno.cz

Hrušky s jablečnou šťávou

Skvělé k přípravě dezertů, salátů, nebo k různým druhům sýra.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 257 kJ / 61 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy14g
tuky0g

Ingredience na

  • 4 ks hrušek
  • 1 l 100% jablečné šťávy
  • 60 ml citrónové šťávy
  • 3 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 3 lžíce pískového cukru - podle sladkosti hrušek méně
  • 1 ks zázvoru - přibližně 2,5 cm

Postup přípravy

  1. V hrnci svařte jablečnou šťávu s cukrem.
  2. Oloupaný zázvor nakrájejte na tenké plátky.
  3. Hrušky oloupejte, nakrájejte na klínky.
  4. Do jablečné šťávy přidejte hrušky, zázvor a citronovou kůru. Vařte zvolna 5 minut.
  5. Pak nechte vychladnout, přidejte citronovou šťávu a dejte do vhodných uzavíratelných sklenic.
  6. Před podáváním nechte v chladničce.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,48g
  • Sacharidy:

    222,70g
    • Cukry:

      122,49g
  • Tuky:

    1,78g
  • Vláknina:

    7,10g

Aktivita pro spálení: 61 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňové čatní

(1 hlasů)
30min
144 kJ

Mrkvová marmeláda

(4 hlasů)
45min
413 kJ

Třešně s rumem

(2 hlasů)
0min
392 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hrušky s jablečnou šťávou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat