Prostreno.cz

Hovězí dušené s rozinkami

Šťavnaté, dušené hovězí maso.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 3h a 0min

    20min příprava

    2h a 40min vaření

  • 761 kJ / 182 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy8g
tuky12g

Ingredience na

  • 1.2 kg hovězího masa - nejlépe zadní
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml 100% šťávy z granátového jablka
  • 1 lžíce směsi koření na hovězí maso
  • 100 g velkých rozinek
  • 3 špetky soli
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2.5 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Maso opečte ze všech stran v hrnci na oleji.
  2. Během opékání přidejte k masu oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. Maso podlijte šťávou (můžete použít i například jablečnou 100%), vývarem, přisypte rozinky, celý, oloupaný česnek, posypte kořením, můžete použít například oblíbenou směs na hovězí maso a duste přikryté doměkka.
  4. Když je maso skoro hotové, přidejte k masu na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev.
  5. Maso podle potřeby dochuťte solí a šťávu zahustěte instantní jíškou.

TIP:

Místo rozinek použijte sušené švestky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,74g
  • Sacharidy:

    193,50g
    • Cukry:

      76,00g
  • Tuky:

    175,78g
  • Vláknina:

    9,10g

Aktivita pro spálení: 182 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená roláda z hovězího masa

(1 hlasů)
2h a 25min
1031 kJ

Masové kuličky plněné sýrem

(1 hlasů)
1h a 15min
1489 kJ

Mexický hovězí guláš se zeleninou

(2 hlasů)
2h a 25min
298 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené s rozinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat