Prostreno.cz

Vepřové maso s červeným zelím

Vepřové maso s červeným zelím a sušenými švestkami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 477 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g vepřového masa - plec, nebo kýta
  • 5 lžic oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 ks pórku - pouze bílá část
  • 2 ks mrkve
  • 200 ml červeného suchého vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 700 g červeného zelí
  • 2 ks bobkového listu
  • 8 ks sušených švestek
  • 3 špetky soli
  • 70 ml octa balsamico - volitelné

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky a orestujte ho v hrnci, nebo kastrolu na rozehřátém oleji spolu s oloupanou nakrájenou cibulí.
  2. K masu přidejte očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený pórek, na nudličky nakrájené zelí a švestky.
  3. Přidejte bobkový list, červené víno, vývar, osolte a duste, až je maso měkké.
  4. Pokrm můžete dochutit balsamicem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,78g
  • Sacharidy:

    112,09g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    130,11g
  • Vláknina:

    32,10g

Aktivita pro spálení: 114 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s červeným zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat