Prostreno.cz

Omáčka ze sušených hub

Ochutnejte omáčku ze sušených hub s vínem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 547 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky8g

Ingredience na

  • 50 g sušených hub
  • 300 ml červeného vína
  • 2 ks šalotky
  • 1.5 lžíce másla
  • 400 ml masového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 1.5 lžíce sirupu z černého rybízu
  • 1 špetka mletého jalovce
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce škrobové moučky, nebo instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Houby namočte na dvě hodiny do vína.
  2. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  3. Přidejte víno s houbami a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  4. Zalijte vývarem, smetanou, přidejte jalovec, sirup z černého rybízu a vařte za občasného míchání 20 minut.
  5. Omáčku dochuťte cukrem, solí a pepřem, případně lžičkou vinného octa.
  6. Omáčku zahustěte podle potřeby škrobovou moučkou, nebo instantní jíškou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,02g
  • Sacharidy:

    396,80g
    • Cukry:

      172,00g
  • Tuky:

    173,70g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí kostky s houbami

(1 hlasů)
2h a 25min
542 kJ

Bramborová kaše s houbovou omáčkou

(3 hlasů)
1h a 5min
457 kJ

Rýže s houbami a slaninou

1h a 10min
865 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omáčka ze sušených hub

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat