Prostreno.cz

Polévka z topinambur a artyčoku

Krémová polévka s portským vínem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 416 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks artyčoku
  • 2 ks topinambur
  • 1.5 l kuřecího vývaru
  • 2.5 lžíce másla
  • 2 ks žloutků
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 6 špetek hrubě mletého pepře
  • 150 ml bílého portského vína

Postup přípravy

  1. Očištěný artyčok a oloupané topinambury nakrájejte.
  2. Zeleninu krátce orestujte na másle, zalijte vývarem a vařte, až je zelenina měkká.
  3. Polévku rozmixujte, můžete také rozmixovat pouze polovinu polévky a smíchat s nerozmixovanou.
  4. Do polévky přidejte smetanu, víno a polévku nechte projít varem.
  5. Podle chuti osolte a opepřete a do polévky za stálého míchání přidejte žloutky.
  6. Podávejte posypané pepřem.
  7. Můžete podávat s opečenou slaninou.

TIP:

K přípravě polévky můžete použít i sherry, nejlépe bílé.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,00g
  • Sacharidy:

    103,89g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    122,70g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Masová polévka s kroupami

(1 hlasů)
1h a 55min
202 kJ

Hovězí polévka se špenátem

(2 hlasů)
4h a 20min
274 kJ

Polévka z lilku

(5 hlasů)
1h a 45min
585 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z topinambur a artyčoku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat