Prostreno.cz

Platýs na bílém víně

Ryba dušená na másle se zeleným pepřem. Halibut - zvaný také platýs černý, patří k nejchutnějším a nejvýživnějším mořským rybám.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 481 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g platýse, nebo jiné bílé ryby - cca 4 porce
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 350 ml bílého vína
  • 2 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu
  • 5 kuliček nového koření
  • 4 špetky soli
  • 0.5 lžičky mleté sladké papriky
  • 200 ml smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 1 ks lahůdkové cibulka s natí

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte sádlo a máslo.
  2. Přidejte oloupanou, na silné plátky nakrájenou cibuli, nové koření, víno a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  3. Do vína vložte osolené porce ryby, posypte je mletou paprikou, zeleným pepřem, přidejte smetanu ve které rozmíchejte jíšku a duste 15-20 minut.
  4. Před podáváním posypte nakrájenou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,92g
  • Sacharidy:

    183,40g
    • Cukry:

      23,00g
  • Tuky:

    273,15g
  • Vláknina:

    62,00g

Aktivita pro spálení: 115 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Candát v pomerančové šťávě

(2 hlasů)
45min
309 kJ

Losos v pečícím papíru

(3 hlasů)
50min
833 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Platýs na bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat