Prostreno.cz

Rajčatová polévka s fazolemi

Italská polévka s rajčaty a bílými fazolemi.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 303 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 100 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve - nakrájené na kostičky
  • 80 g celeru - nakrájený na kostičky
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 500 g oloupaných, nakrájených rajčat
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 1 plechovka bílých fazolí - 400 g
  • 250 ml 33% smetany

Postup přípravy

  1. V hrnci nasucho orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
  2. Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, nakrájený celer a mrkev. Minutu míchejte.
  3. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  4. K zelenině přisypte nakrájená rajčata, scezené, propláchnuté fazole, přidejte rajčatový protlak, smetanu a vařte 15 minut.
  5. Polévku můžete zahustit jíškou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,65g
  • Sacharidy:

    69,42g
    • Cukry:

      14,14g
  • Tuky:

    74,76g
  • Vláknina:

    21,10g

Aktivita pro spálení: 72 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Brynzová polévka

(2 hlasů)
50min
322 kJ

Japonská polévka s ředkvičkami

(2 hlasů)
35min
244 kJ

Fazolová polévka s kořením garam masala

(2 hlasů)
2h a 20min
415 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka s fazolemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat