Prostreno.cz

Vepřová plec na česneku

Šťavnaté dušené vepřové maso s česnekem a jablky.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 511 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g vepřové plece bez kosti
  • 6 stroužků česneku - větších
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžíce sušené šalvěje
  • 2 ks jablek
  • 2 ks větší cibule
  • 300 ml světlého piva

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Maso osolte a položte do pekáčku.
  3. Posypte šalvěji, kolem masa nasypte oloupanou, nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku a nakrájená jablka.
  4. Maso podlijte pivem, přikryjte a duste v troubě doměkka.
  5. Maso dopečte odkryté.
  6. Upečené maso nakrájejte na plátky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,40g
  • Sacharidy:

    118,00g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    24,13g
  • Vláknina:

    23,00g

Aktivita pro spálení: 122 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové maso s červeným zelím

(1 hlasů)
1h a 25min
477 kJ

Vepřový bůček se sušenými švestkami

(3 hlasů)
2h a 20min
1158 kJ

Plněné mleté maso

(2 hlasů)
1h a 30min
1014 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová plec na česneku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat