Prostreno.cz

Celerová omáčka

Překvapí vás, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a omáčku zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu nebo telecímu masu.

  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 298 kJ / 71 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 ks celeru
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru - nebo zeleninového
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupané celery opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Celer orestujte na 3 lžících másla dorůžova a za stálého míchání zasypte 2 lžícemi hladké mouky.
  3. Pak vše zalijte vychladlým hovězím, nebo zeleninovým vývarem.
  4. Vařte, až celer změkne, pak vše nahrubo rozmixujte.
  5. Omáčku podle chuti osolte, opepřete a do omáčky vmíchejte lžíci hodně studeného másla.

TIP:

Omáčku podle chuti osolte, opepřete a do omáčky vmíchejte lžíci hodně studeného másla.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,59g
  • Sacharidy:

    151,42g
    • Cukry:

      8,80g
  • Tuky:

    167,96g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 71 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Pesto ze sušených rajčat

(3 hlasů)
15min
1528 kJ

Bylinková olejová zálivka

(3 hlasů)
25min
3176 kJ

Zeleninová salsa

(2 hlasů)
1h a 5min
314 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat