Prostreno.cz

Fenyklová polévka s dýni a mrkví

Fenykl mnoho lidí nemusí pro jeho výraznou vůni připomínající anýz, ale tepelnou úpravou zesládne a zjemní.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 118 kJ / 28 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev a oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  2. Dýni omyjte (nemusíte loupat) a nakrájejte ji na kostičky.
  3. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji s máslem.
  4. K cibuli přidejte očištěný, nakrájený fenykl bez natě (nať si odložte stranou na zdobení polévky), brambory, mrkev a dýni.
  5. Zeleninu zalijte vodou, osolte bylinkovou solí a vařte,až zelenina změkne.
  6. Polévku rozmixujte a podávejte ozdobenou kouskem fenyklové natě.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,74g
  • Sacharidy:

    113,10g
    • Cukry:

      20,53g
  • Tuky:

    184,56g
  • Vláknina:

    34,10g

Aktivita pro spálení: 28 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení



Podobné recepty

Japonská polévka s ředkvičkami

(2 hlasů)
35min
244 kJ

Fazolová polévka s kořením garam masala

(2 hlasů)
2h a 20min
415 kJ

Polévka s cizrnou a zeleninou

(2 hlasů)
45min
395 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fenyklová polévka s dýni a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat