60min
30min příprava
30min vaření
779 kJ
energetická hodnota na 100g
240 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky5g sacharidy18g bílkoviny
Tenké, malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
500 g
libového hovězího nebo telecího masa
- vhodného na minutky
250 g
toustového chleba
- nahrubo rozmixovaného
100 g
strouhaného parmezánu
2 stroužky
česneku
0.5 lžičky
soli
5 lžic
olivového oleje
6 plátků
šunky
- podle potřeby víc
100 g
mozzarelly
- nakrájená na nudličky
Postup přípravy
Maso nakrájejte na tenké plátky a rozklepejte je, případně rozkrojte na menší medailonky. Maso jemně osolte.
Strouhanku z toustového chleba orestujte za stálého míchání (pár minut) na nepřilnavé pánvi dozlatova. Nechte vychladnout.
Pak strouhanku ještě jednou rozmixujte spolu s parmazánem, česnekem a špetkou soli.
Do hlubokého talíře dejte pět lžic olivového oleje.
Každý plátek nejdřív lehce namočte v oleji a pak obalte v ochucené strouhance.
Na každý plátek položte kousek šunky, nudličky mozzarelly a zaviňte (nejdřív maso přeložte vlevo a vpravo přes náplň a pak směrem od sebe rolujte – tak nic nevyteče).
Spíchněte párátkem a pokládejte na plech vyložený pečícím papírem, maso přikryjte alobalem, nebo pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut, nebo až je maso měkké.
Maso můžete taky opéct zvolna ze všech stran na pánvi s trochou oleje.
TIP:
Počet závitků závisí na tom, jak velké plátky masa nakrájíte. Nejlepší šunka do závitků je prosciutto.