Prostreno.cz

Restovaná telecí játra s citronovou kůrou

Játra nepatří pouze do paštiky. Existují desítky různých receptů na přípravu. Připravte si telecí játra jako minutku.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 739 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • 500 g telecích jater
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 stroužek česneku - velmi drobně nakrájený
  • 1 plátek citronové kůry
  • 1 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce petrželky - jemně nakrájené

Postup přípravy

  1. Smíchejte petrželku, česnek a jemně nastrouhanou citrónovou kůru.
  2. Očištěná játra nakrájejte na plátky silné přibližně 1.5 -2 cm.
  3. V pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte plátek citronové kůry.
  4. Játra na oleji s máslem orestujte, podle velikosti plátků přibližně 2-4 minuty z každé strany.
  5. Mezi plátky jater nechte mezery a klidně je smažte po několika dávkách, rozhodně ne všechny najednou, začala by se dusit.
  6. Játra před podáváním osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a posypte připravenou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,10g
  • Sacharidy:

    141,90g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    188,88g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Restovaná telecí játra

(14 hlasů)
45min
625 kJ

Játra na víně

(10 hlasů)
40min
697 kJ

Játra s červenou cibulí

(1 hlasů)
1h a 5min
471 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restovaná telecí játra s citronovou kůrou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat