1h a 5min
20min příprava
45min vaření
179 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky4g sacharidy4g bílkoviny
Každodenní vaření je skvělé čas od času obohatit o nějaký netradiční recept, například o polévku z mletého kuřecího masa.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
400 g
mletého kuřecího masa
2 l
vody
1 ks
větší mrkve
1 stonek
řapíkatého celeru
1 ks
rajče
- oloupané, nakrájené
1 ks
malé cibule
2 lžíce
rostlinného oleje
1 stroužek
česneku
0.5 hrnku
krupek
1 lžíce
sojové omáčky
2 špetky
mletého černého pepře
2 špetky
soli
0.5 svazku
petrželky
- nakrájené
Postup přípravy
Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
K cibuli přidejte mleté maso a míchejte 3-5 minut.
Maso zalijte vodou, přidejte očištěnou, nakrájenou zeleninu a vařte 25 minut.
V polovině vaření nasypte do polévky horkou vodou propláchnuté krupky.
Dochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a sojovou omáčkou.
Podávejte hustě posypané nakrájenou petrželkou.