Prostreno.cz

Polévka ze záhonku

Polévka ze záhonu je už podle názvu zeleninová vitaminová bomba. Italský venkov v krajině Chianti hází do hrnce bílé fazolky s čerstvým špenátem, nechá je bublat. Jako správný Ital ji Emanuele Ridi ještě ozdobí hoblinkami parmezánu a dochutí olivovým olejem. Chutná to báječně! Co víc dodat? Třeba bílé víno a křupavé bílé pečivo.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 464 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Fazole namočte přes noc do vody. Poté je v té samé vodě uvařte do podoby „al dente“.
  2. V hrnci na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Přidejte špenátové listy a nechte povařit.
  3. Vše zalijte vývarem z fazolí a postupně přidejte i uvařené fazolky. Povařte ještě 5 minut, dochuťte solí a pepřem a můžete podávat s hoblinkami parmezánu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,15g
  • Sacharidy:

    39,04g
    • Cukry:

      7,64g
  • Tuky:

    129,65g
  • Vláknina:

    22,69g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Voňavý hráškový krém s krutony

(40 hlasů)
35min
512 kJ

Polévka s jarní cibulkou

(29 hlasů)
25min
262 kJ

Italská polévka

(23 hlasů)
30min
438 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

kamila76
25.05.2016
maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka ze záhonku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat