Prostreno.cz

Rybí polévka

Tuto polévku si určitě dají i ti, kteří rybí polévku až dosud zásadně odmítali.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 368 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g filety candáta, nebo pstruha - čerstvé, nebo chlazené
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks oloupaného rajčete
  • 1 ks menší zelené papriky
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 250 ml smetany na vaření
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájené jarní cibulky s natí a nakrájený česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou papriku a minutu míchejte, zalijte vývarem a vařte 5 minut.
  3. Na 3 lžících másla z obou stran zvolna opečte osolené rybí filety.
  4. Do polévky nasypte nakrájené rajče, přidejte smetanu, bobkový list, opečené ryby a vařte 5-10 minut, podle velikosti filetů ryb. Hlídejte, aby ryby zůstaly pokud možno vcelku.
  5. Polévku dochuťte limetkovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,23g
  • Sacharidy:

    118,91g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    206,01g
  • Vláknina:

    35,10g

Aktivita pro spálení: 87 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s čerstvou majoránkou

(1 hlasů)
30min
584 kJ

Sumec s dušenými rajčaty

(1 hlasů)
60min
574 kJ

Kapr s pórkem a paprikou

(1 hlasů)
1h a 5min
431 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat