Prostreno.cz

Smažený lilek s parmezánem a bazalkou

Smažené plátky lilku si můžete dát jen tak s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    45min příprava

    25min vaření

  • 716 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy14g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 ks menších lilků
  • 1 lžička soli
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek nakrájených lístků bazalky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce octa balsamico
  • 100 g hrubě strouhaného sýra - nejlépe typu parmezán

Postup přípravy

  1. Lilek během smažení může nasát zbytečně mnoho tuku. Omytý, na plátky nakrájený lilek osolte a nechte několik minut na sítku „vypotit“. Poté z něj lehce vymačkejte vodu a otřete papírovým ubrouskem.
  2. Plátky lilku obalte v hladké mouce.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej a plátky lilku opečte z obou stran dozlatova.
  4. Během pečení přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a bazalku. Pokud nemáte velkou pánev, opečte lilek postupně, aby byly plátky dobře opečené.
  5. Před podáváním dochuťte octem balsamico, pepřem a posypte sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,20g
  • Sacharidy:

    184,30g
    • Cukry:

      11,04g
  • Tuky:

    218,88g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 171 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Kynutý cibulový koláč s olivami

(1 hlasů)
2h a 45min
561 kJ

Paprika plněná čerstvým špenátem

(1 hlasů)
25min
359 kJ

Šátečky se špenátem a sýrem

(1 hlasů)
1h a 5min
897 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Smažený lilek s parmezánem a bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat