Prostreno.cz

Krůtí plátek v parmezánové strouhance

Krůtí plátky v parmezánové strouhance jsou skvělé jako rychlý oběd či večeře. S oblíbeným dresinkem chutnají výborně.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1460 kJ / 349 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy20g
tuky24g

Ingredience na

  • 4 plátky krůtích prsou - 1 plátek přibližně 180 g
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek panko strouhanky
  • 0.5 hrnku strouhaného parmezánu
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks šalotka
  • 4 plátky másla

Postup přípravy

  1. V mělké misce smíchejte strouhanku a sýr.
  2. Plátky masa osolte a opepřete.
  3. Maso obalte v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance se sýrem. Strouhanku k masu lehce přitlačte.
  4. V pánvi rozehřejte máslo s olejem, přidejte jemně nakrájenou šalotku a obalené plátky masa zvolna opečte z obou stran.
  5. Během pečení položte na každý plátek masa plátek másla.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí plátek v parmezánové strouhance

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat