Prostreno.cz

Salát z kedluben a zelí

Rychlý, křupavý, zdravý salát, skvělý pro letní dny.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 150 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky0g

Ingredience na

  • 2 ks středně velké kedlubny
  • 300 g bílého zelí
  • 0.5 svazku kopru
  • 1 hrnek brusinek - nejlépe čerstvých
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1.5 lžičky cukru
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny a očištěné zelí nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Zeleninu nasypte do misky.
  3. Zeleninu osolte, opepřete, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr a propracujte rukama. Nechte půl hodiny v chladu.
  4. Před podáváním posypte salát brusinkami a drobně nakrájeným koprem.

TIP:

Brusinky můžete zaměnit za jadérka granátového jablka.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,40g
  • Sacharidy:

    213,00g
    • Cukry:

      116,20g
  • Tuky:

    5,23g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 35 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Podobné recepty

Okurkový salát s limetkovým dresinkem

(1 hlasů)
30min
532 kJ

Květákový salát s fazolkami

(4 hlasů)
50min
973 kJ

Salát s jablky a banánem

(2 hlasů)
30min
906 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z kedluben a zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat