Prostreno.cz

Pražma s houbami a červenou cibulí

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu. Středomořská kuchyně je úžasná – geniální ve své jednoduchosti a použitých surovinách. Tentokrát je to italská inspirace s pražmou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1785 kJ / 426 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy7g
tuky39g

Ingredience na

  • 800 g filet pražmy
  • 300 g čerstvých hub - mohou být i žampiony
  • 10 ks jader vlašských ořechů
  • 2 ks červené cibule
  • 150 g másla
  • 3 lžíce ořechového oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na plátky.
  2. Rybí filety osolte, opepřete a uložte je do menší zapékací misky.
  3. Na filety položte plátky másla a dejte je na 20 minut do trouby předehřáté na 170 °C.
  4. V rendlíku na lžíci másla a ořechovém oleji o orestujte cibuli a nasekané ořechy.
  5. Přidejte nakrájené houby a duste podle druhu hub 15-20 minut.
  6. Rybu podávejte s připravenými houbami.

TIP:

K přípravě receptu můžete použít i jiné ryby.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,90g
  • Sacharidy:

    86,80g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    254,05g
  • Vláknina:

    32,21g

Aktivita pro spálení: 426 kcal

53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení



Podobné recepty

Filé pstruha s brokolicí a rajčaty

(1 hlasů)
45min
539 kJ

Kapr s letní zeleninou

(1 hlasů)
60min
583 kJ

Ryba s kari pastou a kokosovým mlékem

(1 hlasů)
1h a 5min
442 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pražma s houbami a červenou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat