Prostreno.cz

Pikantní rybíz

Má kyselou chuť a skvěle se hodí jako dekorace na koláče, dorty a k přípravě různých ovocných salátů. Chutná skvěle k různým druhům sýra.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 468 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy20g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g červeného rybízu
  • 2 ks červené cibule
  • 0.5 ks červené papriky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 g cukru
  • 0.5 ks tyčinky skořice
  • 3 špetky soli
  • 1 ks červená chilli paprička
  • 200 ml jablečného octa

Postup přípravy

  1. Oloupanou červenou cibuli a papriku nakrájejte na proužky.
  2. V rendlíku na oleji nechte cibuli zesklovatět, přisypte papriku a promíchejte.
  3. Přidejte cukr, sůl, tyčinku skořice, nakrájenou chilli papričku bez semínek a ocet. Nechte 15 minut vařit.
  4. Odstraňte skořici, přisypte kuličky rybízu, opatrně promíchejte a vařte 5 minut.
  5. Rybíz dejte do skleniček uzavřete víčky a uchovejte v chladu.
  6. Rybíz můžete také krátce sterilovat.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,30g
  • Sacharidy:

    217,50g
    • Cukry:

      119,00g
  • Tuky:

    101,95g
  • Vláknina:

    60,00g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Švestkový džem s ořechy

(2 hlasů)
2h a 50min
724 kJ

Jablečné čatní

1h a 5min
448 kJ

Červená řepa s octem balsamico

(1 hlasů)
1h a 5min
146 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pikantní rybíz

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat