Prostreno.cz

Ryby v citronové omáčce

Citronová omáčka skvěle doplní ryby dušené na másle.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 856 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky18g

Ingredience na

  • 4 porce filé tresky, nebo jiné ryby
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého bílého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 0.5 ks bio citronu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
  • 300 ml 33% smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • 0.5 lžíce cukru
  • 1.5 lžíce hodně studeného másla
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V rendlíku zahřejte smetanu, přisypte jíšku a vařte 5 minut.
  2. Přidejte cukr, citronovou kůru, citronovou šťávu, podle chuti osolte, opepřete a vařte 5 minut.
  3. Nakonec vmíchejte do omáčky studené máslo a přidejte plátky citrónu překrojené na polovinu.
  4. Porce ryby osolte, opepřete a z obou stran je pečte na oleji s máslem.
  5. Ryby podávejte s omáčkou, posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,12g
  • Sacharidy:

    255,30g
    • Cukry:

      110,80g
  • Tuky:

    343,40g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 204 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená treska se zeleninou

(2 hlasů)
1h a 15min
376 kJ

Grilované kuličky z rybího filé

(3 hlasů)
55min
626 kJ

Losos v balíčku

(2 hlasů)
50min
1071 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby v citronové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat