Prostreno.cz

Karbanátky z brambor a sýra

Karbanátky nemusí být vždy jen masové, vyzkoušejte karbanátky z brambor a sýra s pikantní kořenicí směsí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 690 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg brambor stejně velkých
  • 120 g nastrouhaného sýra - dle vlastního výběru
  • 1 lžíce směsi pikantního mexického koření (mix)
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 4 lžíce hrubé mouky - nebo kukuřičné krupice
  • 0.5 hrnku nasekané zelené petrželky - nebo pažitky
  • 3 špetky soli
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory sceďte.
  2. Brambory nasypte do větší misky a nahrubo je rozmačkejte.
  3. Přidejte sýr, vejce, koření a nasekanou, zelenou petržel.
  4. Podle potřeby osolte, přidejte mouku, nebo kukuřičnou krupici. Vše dobře promíchejte.
  5. Z hmoty tvarujte karbanátky, které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji. Opečené karbanátky pokládejte na papírový ubrousek.

TIP:

Nemusíte použít pikantní kořenící směs, přidejte vaši oblíbenou směs koření.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,30g
  • Sacharidy:

    103,06g
    • Cukry:

      0,73g
  • Tuky:

    143,06g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení



Podobné recepty

Masové karbanátky s pekingským zelím

(1 hlasů)
1h a 25min
857 kJ

Domácí rybí karbanátky

(3 hlasů)
1h a 15min
712 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z brambor a sýra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat