1h a 30min
45min příprava
45min vaření
351 kJ
energetická hodnota na 100g
140 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky10g sacharidy3g bílkoviny
Kuličky ze zelí a brambor jsou syté a chutnají skvěle.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
300 g
vařených brambor
300 g
bílého zelí
100 ml
vody
3 lžíce
tvrdého strouhaného sýra
1 ks
rozšlehané vejce
2 lžíce
oleje
1 hrnek
směsi nasekaných bylinek
- dle vlastní chuti
0.5 lžičky
soli
0.5 lžičky
mletého pepře
0.5 hrnku
strouhanky
- nebo podle potřeby
2 ks
malé cukety
1 ks
cibule
2 ks
mrkve
2 stonky
řapíkatého celeru
2 lžíce
rozpuštěného másla
250 ml
zeleninového vývaru
Postup přípravy
Zelí nakrájejte na tenké nudličky a v pánvi na dvou lžících oleje zelí krátce orestujte. Přilijte 100 ml vody a zelí poduste doměkka.
Uvařené brambory nastrouhejte do misky.
Přisypte podušené, vychladlé zeli, přidejte rozšlehané vejce, nastrouhaný sýr, bylinky, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
Nakonec přidejte strouhanku-tolik, aby vznikla hmota, ze které se dají tvarovat kuličky. Promíchejte a připravte přibližně 12 kuliček.
Omyté cukety, oloupanou mrkev, cibuli a očištěný celer nakrájejte na stejně velké kousky.
Zeleninu nasypte do zapékací misky, nebo pekáčku, pokapejte ji máslem a podle chuti ji osolte a opepřete.
Na zeleninu uložte připravené kuličky, vše podlijte vývarem a dejte do trouby předehřáté na 190 °C .
Pečte přibližně 30 minut.