Prostreno.cz

Lilek plněný žampióny

Lilek je u nás pořád ještě tak trochu opomíjená zelenina. Lilek je jemný a nevýrazný. Sýr a žampióny mu dodají chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 531 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Lilek podélně rozřízněte, osolte a nechte 15 minut stát.
  2. Lilek opláchněte, vyberte semínka a kousek dužiny, aby se dal lilek naplnit.
  3. Česnek nadrobno nakrájejte, cibulky nakrájejte na plátky.
  4. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte česnek, nakrájené houby a duste za občasného míchání 8-10 minut. Až se odpaří voda z hub.
  6. Směs osolte, opepřete a vmíchejte strouhaný sýr.
  7. Touto směsí naplňte lilek.
  8. Lilek položte do pekáčku, nebo zapékací misky, pokapejte ho máslem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25-30 minut. Na prvních 15 minut pečení lilek přikryjte-třeba alobalem.
  9. Lilek před podáváním posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,59g
  • Sacharidy:

    123,42g
    • Cukry:

      14,33g
  • Tuky:

    219,45g
  • Vláknina:

    33,72g

Aktivita pro spálení: 127 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Lilek plněný mletým masem

(1 hlasů)
2h a 15min
619 kJ

Lilek v panko strouhance

(3 hlasů)
45min
615 kJ

Lilek z trouby

(2 hlasů)
1h a 5min
1078 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný žampióny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat