Prostreno.cz

Jablka plněná sýrem

Tato pečená jablka ve slané verzi, jsou jednoduchá na přípravu, jsou plněná sýrem a slaninou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 818 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • 4 ks velkých jablek - stejně velká
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 4 plátky tvrdého sýra čedar
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Slaninu nakrájejte na tenké proužky, nebo na kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi.
  3. Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžíci na papírový ubrousek.
  4. Jablka umyjte a otřete, odkrojte vršek jablka (přibližně 1 třetinu) a opatrně vyřízněte celý jádřinec.
  5. Slaninu rozdělte do jablek, do každého vložte sýr a lehce posypte pepřem.
  6. Jablka přikryjte odříznutými vršky.
  7. Jablka uložte do pekáčku, zalijte je bílým vínem a pečte 15-20 minut, podle tvrdosti jablek. Podávejte horké.

TIP:

Můžete použít i jiný sýr - například hermelín, eidam, nebo nivu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,70g
  • Sacharidy:

    82,54g
    • Cukry:

      19,67g
  • Tuky:

    73,90g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 195 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Lilek z trouby

(2 hlasů)
1h a 5min
1078 kJ

Plněný pita chléb

(2 hlasů)
50min
988 kJ

Smažený lilek s parmezánem a bazalkou

(2 hlasů)
1h a 10min
717 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablka plněná sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat